+1
Completed

The prop position bug

Webbernever1 4 months ago • updated by Cian Noonan (QA Analyst) 3 weeks ago 9

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    Intel Core i7 6700HQ @ 2.60GHz    45 °C
    Skylake 14nm Technology
RAM
    32.0GB Dual-Channel Unknown @ 1196MHz (17-17-17-39)
Motherboard
    Alienware 0FG0DK (U3E1)
Graphics
    Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
    Intel HD Graphics 530 (Dell)
    NVIDIA GeForce GTX 1070 (Dell)    46 °C
    ForceWare version: 378.66
    SLI Disabled
Storage
    931GB Hitachi HGST HTS721010A9E630 (SATA)    36 °C
Optical Drives
    No optical disk drives detected
Audio
    Realtek Audio


In short: I can do this:


As you can see, the props are displaced. This bug is Very easy to replicate, but only seems to occur 90% of the time. This is done in the map editor.

Step 1: Build a 3x4 room with a prop in it. Can be larger, but this is easier to demonstrate.


Step 2: Place Any room next to the prop.




Step 3: The prop shall stay there, even if reloading And when playing:




Any room is capable of doing this. The room does not have to be 3x4 but a prop must be next to the space where you place the room. For some reason, this does not occur 100% of the time, but it occurs more often than not.


Additional information:


* Saving and reloading does not fix the bug.

* Nor does rebooting the game.


This requires you to place cover all adjacent tiles. For instance:



This works:



So does this, for some reason (only two out of three covered):




This does not (covering just one tile is not enough):



Can be replicated very easily, but here is my output log anyway:

output_log.txt

Game Version:
Steam Public
Platform:
Windows
Accepted

I think I can see the issue, I'll pass this straight to the code team

Could it be possible, that the same, or at least a similar bug, causes those weird room props in MP as well?

Not sure if it is related but here is a prop bug I encountered midgame in version 1.6.4:

Output log (as a client):

output_log.txt

Found a new variant of the prop bug:




In the map editor, start off with a room




Next starting building a room on top of it:



Complete all but one tile:


Now place the last tile:



This stays glitched even in skirmish mode.


Here is a map I used to create it:

garrison test_76561198271056091

garrison test_76561198271056091.meta


Here is a save file:

garrison test_20171109153553

garrison test_20171109153553.meta


Output logs:

output_log.txt

output_log.txt

Multiplayer prop bug happened again.


Client output log:

output_log.txt

Started
Completed - Next Patch